publiceerdatum: 8 maart 2019

Vier kanjers van IJsclub Lonneker hebben zaterdag 2 maart 2019 mee gedaan aan de Snert-race. Deze race werd georganiseerd door de Hengelose IJsclub (HIJC). Bedankt Hengelose IJsclub, voor het organiseren van dit gezellige evenement. Onderstaand verslag is dan ook van HIJC.
De teams bestaande uit 3 of 4 schaatsers reden 2 maart twee omlopen van vier ronden waarbij de tijd van de 3e schaatser telt. Er moest wat geïmproviseerd worden aangezien er geen beschikking was over een officiële starter en jury. Hoofdstarter Edwin Tiben ging daarom op een schavot staat en floot de teams vervolgens weg met een carnavalsfluitje. Maar dat drukte de pret niet, onder het genot van feestelijke apres-ski muziek werd er fanatiek gestreden door jong en oud, talent en minder getalenteerden.
De 1e plek werd verdiend binnengesleept door Team HOP bestaande uit Henk Jansen, Oscar Postma en Peter Rientjes. Draf&Co, bestaat uit Danny, Peter, Henri en Bram, van IJsclub Lonneker werd 2e en ‘Nog steeds jong’ bestaande uit (good-old) Wim Verkerke, Hans Grootenhaar, Peter Verkerke en Eline Veen pakten het brons. Na gedane inspanning wachtte er uiteraard een pan met heerlijke snert en broodjes voor alle deelnemers in de kantine.
Bekijk de foto’s hier.