Zondagtraining

Op de zondag wordt er in 7 groepen getraind van 8:00 uur tot 9:10 uur. Vier groepen jeugd en drie groepen volwassenen. Op zondagochtend wordt samengewerkt met IJsclub Ootmarsum, IJsclub Albergen en Schaatsvereniging Denekamp.

Jeugd op de binnenbaan:

De kleinste schaatsertjes worden getraind door een trainer van Denekamp. Het spelen en rechtop op de schaatsen staan staat in deze training centraal. Gerard Laarhuis traint de 2de groep op de binnenbaan. In deze groep schaatsen kinderen, die al redelijk recht op de schaats kunnen staan en rondjes kunnen rijden. Wieke Pompert traint de derde groep. Zij zorgt ervoor dat de kinderen een redelijke bocht kunnen rijden om een goede overstap naar de buitenbaan te kunnen maken.

Jeugd op de buitenbaan:

Jaap Huisman traint de kinderen op de buitenbaan. Deze kinderen kunnen al een behoorlijke bocht rijden. Zij beheersen de basistechniek maar een verdere verfijning is noodzakelijk om later een prettige toertocht met vader en moeder te kunnen maken.