publiceerdatum: 17 december 2018

15 december was het dan zover. De jubileum kerstmarkt van Excelsior Lonneker ging van start.
De kraampjes werden ingericht, de muziekinstrumenten werden opgewarmd en de ijsdikte werd gemeten. Alles is klaar voor het ontvangst van de bezoekers.
Het duurt niet lang of er hangt al een gezellige sfeer op het dorpsplein. Vrolijke mensen lopen over de markt en kopen hier en daar bij de kramen.
Vele schaatsen worden ondergebonden, er gaan heel wat lekkere oliebollen over de toonbank en de chocolademelk en glühwein vloeien rijkelijk. Eenmaal op de ‘ijs’baan krijgen vele ouders hun fanatieke kinderen er niet meer af; ze weten niet van ophouden.

Tegen de avond aan wordt het nog drukker rond de kramen van de ijsclub. De lampionoptocht is aanstaande. Er wordt gezellig gekletst, de laatste loten worden verkocht, de lampionnen zijn helemaal uitverkocht en schoolvriendjes en -vriendinnetjes treffen elkaar. Nog even wachten op de kerstman in zijn arrenslee met mooie paarden. Onder begeleiding van Excelsior gaat de kerstman, samen met alle kinderen en volwassenen met een lampion, het dorp door.
Teruggekomen op de dorpsplein zet de gezelligheid zich daar voort en door het energieke aftellen van alle aanwezigen konden de lampen in de kerstboom weer branden.
De avond eindigde met het trekken van de gewonnen loten, waarvan de winnaars inmiddels bekend zijn bij de organisatie.

Allereerst wil IJsclub Lonneker Excelsior bedanken voor het organiseren van de kerstmarkt voorafgaand en tijdens de jaarlijkse lampionoptocht van de ijsclub. Daarnaast bedanken wij alle mensen die bij de ijsclub een warme chocolademelk, een oliebol (of een zak vol), een glühwein, een lot en/of een lampion hebben gekocht. Daarmee hebben jullie de club gesteund.
En natuurlijk vergeten wij alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt niet. Héél erg bedankt, zonder jullie hulp kunnen wij het niet.