publiceerdatum: 17 november 2018

Krabbelbaan

IJsclub Lonneker is druk bezig met de aanleg van een 'krabbelbaan'. Dit is een ijsvloer gelegd op land. Hiermee hopen wij leden en andere liefhebbers eerder natuurijs te kunnen bieden. Als de grond goed bevroren is kan er in een vorstperiode, door langzaam water aan te brengen en te laten bevriezen, een ijsvloer worden gecreëerd.

Maar voordat er kan worden gewerkt aan ijs aangroei, is het van belang dat ons weiland wordt geëgaliseerd.
17 november 2018 zijn de eerste voorbereidingen gestart door Ewald Gerbert.

Aanleg krabbelbaan

19 november werd er verder gewerkt aan de krabbelbaan, 20 november was de grond waterpas.

17 december hebben vrijwilligers van de ijsclub de krabbelbaan voor het eerst gevuld met water. Op deze manier kwamen zij erachter dat de grond mooi egaal ligt en goed kan worden gevuld. Daarnaast hebben zij mankementen aan de grote pomp ontdekt. Onze technische klussers die elke maandagavond in en rondom het clubgebouw aanwezig zijn hebben dit op hun ‘te-doen-lijst’ gezet en hopen het klaar te hebben voor de vorstperiode begint.

20 december werd er een start gemaakt aan het plaatsen van een hek rond de krabbelbaan. Robert Eckers helpt de club hierbij. Er wordt een hek geplaatst, zodat de baan en dijken er omheen in goede staat blijven. Na deze dag kan er een tijdje niet meer aan het hek gewerkt worden omdat de grond te nat is door de regen. 4 Januari staat het hek helemaal klaar om het terrein.

Bekijk voor alle foto’s en filmpjes het album.